Vyberte možnost Stránka

„Propojujeme kvalitní personál se spolehlivými restauracemi,“ říká Karel Mařík ze startupu Grason

„Propojujeme kvalitní personál se spolehlivými restauracemi,“ říká Karel Mařík ze startupu Grason

Grason je startup, který se snaží řešit problém s nedostatkem pracovníku v gastronomii. Prostřednictvím mobilní aplikace propojuje spolehlivé restaurace a ověřené pracovníky. V letošním roce zvítězil v soutěži Women Startup Competition a umístil se na druhém místě v Nápadu Roku.

Karel Mařík, CMO & Co-founder

„Grason propojuje kvalitní personál se spolehlivými restauracemi. Je to v celé gastronomii, je to market place v mobilní aplikaci, všechno funguje na několik kliknutí. Jeho výhodou je to, že funguje v mobilní aplikaci, v mobilu, který všichni nosíme u sebe. V gastronomii je velice důležitá rychlost. Je důležité rychle najít výpomoc, když ji ta restaurace potřebuje. Proto jsme se rozhodli celý projekt udělat v mobilní aplikaci, protože těm brigádním v Grasonu okamžitě pípne jakmile nějaká restaurace potřebuje pomoc. Oni se na tu směnu mohou přihlásit, ať jsou kdekoliv a pomoct tak vyplnit volnou směnu.“

Jsou další činnosti, která vaše aplikace zabezpečuje?

Karel Mařík, CMO & Co-founder

„My se soustředíme na to, aby ten personál, který dodáváme byl kvalitní. My nedodáváme pouze číšníky a servírky, ale přes nás si mohou sehnat práci kuchaři nebo barmani. Čím dělám naši službu jinou je, že všichni lidé, kteří na našem market place chtějí působit, tak musí k nám přijít na ověřovací setkání, kde ověříme, že mají znalosti z gastronomie a budou pro restaurace opravdovými partnery.“

Jarmila Kowolovská, CEO & Co-founder

„V tuto chvíli se chceme věnovat pouze gastronomii, protože si myslíme, že soustředění se na jeden obor a zvládnutí ho na sto procent je důležité pro úspěch toho projektu a to, na co se soustředíme je, že vlastně působíme v Praze. Našim záměrem je brzy expandovat do dalších měst v rámci České republiky a velmi brzy také do zahraničí.“

Jaká je budoucnost vašeho produktu?

Karel Mařík, CMO & Co-founder

„Nyní plánujeme spustit stále úvazky, protože je po nich velká poptávka ze strany restaurací a budeme se soustředit na expanzi do dalších měst v České republice a možná i do zahraničí.“

Jarmila Kowolovská, CEO & Co-founder

„Dneska se zaměřujeme pouze na krátkodobé brigády v podstatě jednorázové směny, ale určitě vnímáme ten projekt výhledově jako práce v gastronomii obecně ve všech formách, které nabývá. Počítáme i s tím, že budeme u nás inzerovat i poptávky na nábor na stále zaměstnání v případě na různé sezónní práce. Řekněme té mobility té pracovní síly v gastronomii je obrovské množství. S tím jak se přesouvá poptávka v různých částech roku ve dnech v měsících, tak ta pracovní síla neustále se někam přesouvá. Takže ten dosah, co můžeme facilitovat je obrovský.“

Grason se snaží pomáhat restauracím vykrývat výkyvy v poptávce s větší efektivitou oproti spolupráci se stálým personálem. Rozjezd tohoto českého projektu je více jak slibný. 

 

Zdroj: Tývka.cz

O autorovi

Michal Kvapil

Jsem člověk, který si prošel bohatou praxí v oblasti žurnalistiky. Stáž jsem odstartoval na Novinkách.cz. Následně jsem přešel do mediální skupiny Lagardere, kde jsem pět let působil v Rádiu Zet / BBC na redaktorské a editorské pozici. Pracoval jsem i na pozici zprávaře. Následně jsem přešel pod projekt Youradio Talk, kde jsem měl i vlastní pořady - například Krypton pořad o kryptoměnách. Praxi jsem nabral i v regionální televizi První boleslavská, ve které jsem si prošel prací kameramana, střihače i redaktora. Souběžně s tím spolupracuji pro portál Mladaboleslav.cz a Boleslavský deník.