Vyberte možnost Stránka

Škoda Auto odhalila designovou črtu exteriéru SUV pro indický trh

Škoda Auto odhalila designovou črtu exteriéru SUV pro indický trh

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto poodhalila po interiérových skicách první designové náčrty exteriéru kompaktního SUV pro indický trh. Automobil se vyznačuje širokou a robustní kapotou. K představení studie pod označením VISION IN dojde v rámci autosalonu Auto Expo 2020 pořádaným od 5. do 12. února v Dillí. Škoda Auto je v Indii řídícím motorem značek koncernu Volkswagen

 

Nový koncept je dlouhý zhruba 4,26 metrů a svými rysy vykresluje designové prvky nového SUV, který bude určený speciálně pro indický trh. K zahájení produkce má dojít ještě v průběhu letošního roku.

Celkový robustní vzhled podkresluje typická a velká maska chladiče s masivními žebry. Nízké dvoudílné přední světlomety navazují přímo na masku.

Pod nimi je masivní přední nárazník s velkými bočními otvory pro vstup vzduchu. V koncepci je i k vidění nápadný hliníkový spojler.

 

 

Škoda Vision In - Indie

Zdroj: www.skoda-auto.cz

Druhá skica poodhaluje výraznou záď s ostře řezanými, trojrozměrnými sdruženými světly. Zadní odrazky pak spojuje horizontální světelný pás. Uprostřed zádě je umístěný podsvícený nápis Škoda. V zadním nárazníku nechybí integrovaný hliníkový difuzor.

Škoda Auto již v prosinci loňského roku představila první designové skici interiéru.

 

Škoda Vision In - Indie

Zdroj: www.skoda-auto.cz

 

Skica ukazuje širokou, do několika úrovní rozdělenou palubní desku, která uprostřed napodobuje symetrické kontury masky chladiče vozů značky ŠKODA.

Oranžová barva, vyzařující radost ze života a kreativitu, našla v interiéru bohaté využití na velkých plochách, například na středové loketní opěrce a na výplních dveří.

Více informací se dozvíte v článku ZDE.

 

Škoda Auto představila interiérovou skicu SUV pro indický trh

Zdroj: www.skoda-auto.cz

V rámci nové modulární platformy vznikne několik modelů Škoda

Firma Škoda Auto se podílí na projektu INDIA 2.0. V rámci něj řídí aktivity značek koncernu Volkswagen na indickém subkontinentu.

Česká automobilka se během vývoje vozu zaměřuje na modulární platformu MOB-Ao-IN, která je určena speciálně pro indický trh a jeho zákazníky.

V rámci modulární platformy vznikne rovnou několik modelů značek Škoda a Volkswagen. Nově lokalizovaná subkompaktní platforma se prvního využití dočká právě se studií Škoda Vision IN.

 

Zdroj: Škoda Auto, Tývka.cz 

O autorovi

Michal Kvapil

Jsem člověk, který si prošel bohatou praxí v oblasti žurnalistiky. Stáž jsem odstartoval na Novinkách.cz. Následně jsem přešel do mediální skupiny Lagardere, kde jsem pět let působil v Rádiu Zet / BBC na redaktorské a editorské pozici. Pracoval jsem i na pozici zprávaře. Následně jsem přešel pod projekt Youradio Talk, kde jsem měl i vlastní pořady - například Krypton pořad o kryptoměnách. Praxi jsem nabral i v regionální televizi První boleslavská, ve které jsem si prošel prací kameramana, střihače i redaktora. Souběžně s tím spolupracuji pro portál Mladaboleslav.cz a Boleslavský deník.